Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Külföld

London - Ken Livingstone

2002. november 28. 06:02
London - Ken Livingstone
Bár London polgármestere (Ken Livingstone) nem ért egyet azzal a döntéssel, hogy a nigériai végzetes lázadás miatt áthelyezett Miss World versenyt a városban tartsák, a szépségverseny meg lesz tartva, december 7-én az Alexandra Palace ad neki helyet.
Ken Livingstone a versenyt vádolta azzal, hogy "tragédiát és viszályt" vitt Afrikába. Továbbá azt mondta: "Illetlenségnek tekintem azt, hogy a szervezők megkísérlik a Miss World versenynek Londonban helyet adni azok után, ami Nigériában történt. A nigériai erőszak és szörnyű emberáldozatok után a Miss World eseményét nem szívesen látjuk ebben a városban."

De Julia Morley, aki a Miss World szépségverseny szervezője, így nyilatkozott: "Nem tarthatjuk felelősnek a versenyt a viszályért. A versenyt használták "politikai futballként". Annak a nigériai újságírónak a hibája, aki a Muhammad cikket írta, hogy szítsa a helyzetet, ezzel feldühítve a helyieket. Semmilyen módon nem érzem magam bűnösnek. Nagyon elkeserít ez a viszály. De akkor ez azt jelenti, hogy nem lehet a világon oda menni, ahol esetleg zavargások lehetnek?"
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu