Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Lengyelországhoz hasonló súlyt képviselünk az Ázsiát Közép-Európához fűző kapcsolatokban

2012. July 17. 12:08
Lengyelországhoz hasonló súlyt képviselünk az Ázsiát Közép-Európához fűző kapcsolatokban
A Külügyminisztérium szerint Magyarország jól áll az ázsiai országok piacáért, barátságáért folytatott harcban.

Ázsia


Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium újonnan kinevezett globális ügyekért felelős helyettes államtitkára (az ázsiai és csendes-óceáni főosztály korábbi vezetője) kifejtette: a globális nyitás politikája egyfelől földrajzi értelemben vett nyitást jelent, azaz kapcsolatépítést a közel-keleti, észak-afrikai, ázsiai és a latin-amerikai térséggel.

Napjainkban az ázsiai térség jelentősége egyre nő mind politikai, mind gazdasági értelemben, a jelenlegi globális pénzügyi-gazdasági válság sem érintette őket olyan súlyosan. Mindezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, így Magyarországon is felmerült az intenzívebb kapcsolatépítés igénye az ázsiai országokkal – mondta az MTI-nek adott interjújában.

A közép-európai országok együttműködnek a kapcsolatépítésben az ázsiai országokkal, de versengenek is egymással az ebből nyerhető gazdasági előnyök kiaknázásáért – közölte. Hangoztatta, Magyarország jól áll ebben a versenyben, hiszen például Lengyelországhoz hasonló súlyt képvisel az Ázsiát Közép-Európához fűző kapcsolatokban.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu