Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Latin-Amerika és Magyarország kapcsolatát szorosabbra kell fűzni

2012. March 29. 13:40
Latin-Amerika és Magyarország kapcsolatát szorosabbra kell fűzni
Martonyi János külügyminiszter a kétnapos Magyar—Latin-Amerika Fórum (MLAF) záróeseményén kijelentette: szorosabb együttműködésre van szükség a latin-amerikai országokkal.

hita-nagy_20120329144657_89.jpg

A rendezvénysorozat főszervezője a Külügyminisztérium volt, de a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), valamint a Magyar Külügyi Intézet (MKI) is helyet adott egy-egy eseménynek.

A rendezvény célja az volt, hogy mindkét oldalon felkeltse az érdeklődést az együttműködés iránt, segítse egymás jobb megismerését és új kapcsolatok

martonyi-janos_20120329144657_94.jpg

kialakítását különösen azokon a területeken, ahol korábban Magyarországnak jól működő kapcsolatrendszere alakult ki a térség országainak többségével. Ennek megfelelően a résztvevők három, jelentős potenciált rejtő területen – politikai párbeszéd, gazdaság és kereskedelem, tudományos és technológiai együttműködés – tekintették át a kétoldalú kapcsolatok helyzetét és fejlesztésük lehetséges irányait. A nagy sikerű, jelentős számú üzletembert és állami kereskedelemfejlesztési ügynökséget felvonultató gazdasági fórumot a HITA szervezte meg, míg a tudományos szféra képviselői a NIH folytattak párbeszédet.

A politikai konzultációt Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg. Martonyi János külügyminiszter nyitotta meg a Fórum záróeseményét, a plenáris ülést a Külügyminisztériumban. Martonyi János hangsúlyozta a Fórum fontosságát és időszerűségét, továbbá azt, hogy a magyar állami szféra és a közvélemény figyelmét fel kell kelteni a Latin-Amerikai régió iránt.

Forrás: kormany.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu