Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Külföld

Lassan már tévézni is lehet az önvezető járművekben

2022. May 11. 19:17
Lassan már tévézni is lehet az önvezető járművekben

Hamarosan engedélyezve lesz a televízió nézése az önvezető járművekben, ráadásul a sofőröknek.

Rendkívül komoly bejelentés történt az önvezető autók kapcsán Nagy-Britanniában, ahol hamarosan engedélyezik az önvezető járművekben a televíziózást a sofőrök számára is. Az új rendelkezések értelmében a sofőrök a kocsikba épített monitoron keresztül szórakozhatnak, ha nem mennek gyorsan.

 

A való életben ez azt fogja jelenteni, hogy ha egy sofőr a nagy forgalomban vagy a dugóban megállni kényszerül, elkezdhetik nézni a televíziót, de a telefon használata továbbra sem lesz engedélyezve.

 

Kivételes szabályokat hoztak a britek

 

Az új brit szabályok még 2022-ben érvénybe lépnek, ami azért óriási meglepetés, mert Nagy-Britanniában még az önvezető járművek sem lettek engedélyezve teljes mértékben. A helyi kormány szerint körülbelül 2025-re fogják olyan mértékben kidolgozni a rendszert és a szabályokat, hogy egy jármű sofőr nélkül kerülhessen forgalomba.

 

Európában a britek az egyik legnyitottabbak arra, hogy minél korábban megjelenjenek az önvezető autók a városi utcákon, ezt jelzi a mostani bejelentés is. Az önvezető autókhoz tartozó fejlesztésekben több magyar cég is aktívan részt vesz, ilyen a Commsignia nevű magyar vállalat is, akik a járművek közötti kommunikációval teszik biztonságosabbá a közlekedést az utakon.

 

Forrás: Qubit
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu