Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Külföld

Lakbértámogatásról döntött a román kormány

2017. január 20. 09:53
Lakbértámogatásról döntött a román kormány

Jelentős lakbértámogatásról döntött a román kormány, amit azok a nyilvántartott állástalanok igényelhetnek, akik lakhelyüktől több mint 50 kilométerre eső településen vállalnak munkát.

A bukaresti kabinet sürgősségi kormányrendeletet fogadott el a munkanélküliséget és foglalkoztatást szabályozó törvény módosításáról. Ennek értelmében a lakhatási költségek 75 százalékára támogatást igényelhetnek az államtól azok a nyilvántartott állástalanok, akik munkába állnak és legalább egy évig dolgoznak lakhelyüktől több mint 50 kilométer távolságra eső településen. A támogatás összege nem haladhatja meg a havi 900 lejt (61 600 forint). 

 

Lakbértámogatásról döntött a román kormány

A bukaresti kabinet sürgősségi kormányrendeletet fogadott el a munkanélküliséget és foglalkoztatást szabályozó törvény módosításáról

 

A jogosultak maximum három éven keresztül igényelhetik a segélyt, ugyanakkor nem részesülhet támogatásban az a személy, akinak az elmúlt két évben volt már állása. Az előírás azon egyedülálló vagy családos személyekre vonatkozik, akiknek a nettó jövedelme nem haladja meg havonta az 5 ezer lejt (342 ezer forint). Romániában a vállalkozások egyre mélyülő munkaerőhiányra panaszkodnak. A cégek tavaly jelentősen növelni kényszerültek a béreket azért, hogy megfelelő munkaerőt találjanak. A Romániában tevékenykedő vállalatok arra számítanak, hogy az idén mélyülni fog a munkaerőhiány.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu