Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Külföld

Különleges spanyol drónt hoztak létre

2022. August 15. 22:48
Különleges spanyol drónt hoztak létre

Rendkívül egyedi drónt fejlesztettek ki Spanyolországban a kutatók.

Úgynevezett autonóm ornithoptert fejlesztettek ki Spanyolországban a kutatók. Az eszköz egy olyan önvezető drón, amely szinte tökéletesen képes lemásolni a madarak által végzett szárnycsapásokat.

 

A drón nem csak a szárnycsapások miatt hasonlít nagyban a madarakra, hanem a külalakja miatt is. Az egészen egyedi eszköz leginkább a drónhoz hasonlítható, ha a mai modern technológiát és a tulajdonságait vesszük figyelembe.

 

Az autonóm fejlesztés kézből indítható

 

Az autonóm repülő tárgy saját kézből is elindítható és beállítható, hogy ugyanúgy a kezünkben landoljon. A kutatók azért nevezik ornitoptereknek, mert ezekre a légi járművekre jellemző, hogy képesek a madarak szárnyainak mozgását szemléltetni.

 

A drónt egyébként a Sevillai Egyetemen fejlesztették ki a kutatók, a GRVC Robtics Lab helyszínén, amely Spanyolország egyik legfejlettebb robotikai laborja.

 

A projekt fő célja az volt, hogy az ornithopter autonóm módon, emberi bevatkozás nélkül is végig tudjon repülni az előre kijelölt útvonalon, ez pedig megvalósult a közlemény alapján.

 

Forrás: Rakéta.hu
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu