Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Külföld

Külföldön terjeszkednek tovább a V4 Smart Platform hazai partnerei

2021. augusztus 11. 11:25
Külföldön terjeszkednek tovább a V4 Smart Platform hazai partnerei

A határon túl is folytatják a digitális szolgáltatásfejlesztést a V4 Smart Platform hazai partnerei. A partnerek már az együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírták.

Újra együttműködnek a V4 Smart Platform magyar partnerei. Az érintett felek külföldön szeretnék folytatni a digitális szolgáltatásfejlesztést és már az erről szóló együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírták. A platform hazai partnerei közé tartozik az OTP Bank Nyrt., a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., az i-Cell MobilSoft Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az SAP Hungary Kft. is.

 

A V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) egyik közös célja, hogy egységesen átjárható, a lakosság kényelmét és a közigazgatást támogató elektronikus fizetési szolgáltatások és közszolgáltatások valósuljanak meg. Ilyen közös szolgáltatás lehet a közlekedési, turisztikai szolgáltatások közötti átjárhatóság megvalósítása, illetve a közös és egységes elektronikus-mobilfizetési infrastruktúra kialakítása. A V4-ek szintén teret adnának a digitális szolgáltatások új generációjának.

 

A jelenlegi projektet V4 Smart Platform 2-nek nevezik, amely az előző kezdeményezés folytatása

 

A V4 Smart Platform projektet azért indították el a felek, hogy egy olyan V4 szakmai közösséget alapítsanak, akik képesek megfogalmazni a határokon is átnyúló szolgáltatásfejlesztési javaslatokat. A javaslatokat az úgynevezett White Paper dokumentum közzétételével fogalmazzák meg.

 

"A V4SP 2 projekt fő célja a lehetséges szolgáltatások üzleti, jogi és technológiai modelljeinek kidolgozása, valamint határon átívelő szolgáltatások összekapcsolásával megvalósuló mintaprojektek előkészítése. A projekt lehetőséget biztosít arra is, hogy a Visegrádi Együttműködés tagországai bizonyos szegmensekben a digitalizáció segítségével közös, egységes, átjárható piacot hozzanak létre" - írta a közleményben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., akik az első kezdeményezés elindítói voltak.

 

A V4-ek az egységes digitális terek kialakításával még szorosabbá tennék kapcsolatukat egymással, ebből pedig a lakosság is nagyban profitálna.

 

Forrás: MTI, V4 Smart Projekt
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu