Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Közös osztrák-magyar fellépés az illegális migráció ellen

2011. September 02. 21:14
Közös osztrák-magyar fellépés az illegális migráció ellen
Közösen fordul Ausztria és Magyarország az Európai Bizottsághoz és az Európai Unió Tanácsa lengyel elnökségéhez az unió külső határai őrizetének hatékonyabbá tétele érdekében, tekintettel a megnövekedett illegális migrációs nyomásra - erősítette meg a Belügyminisztérium az MTI-nek adott nyilatkozatában.
A belügyi tárca az MTI megkeresésére azt közölte: Pintér Sándor belügyminiszter az illegális migrációról kedden tárgyalt Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszterrel telefonon. A miniszterek a megbeszélésen egyeztek meg a közös fellépésről, és a közlekedésbiztonságról is tárgyaltak.

Az osztrák belügyminisztérium kétezer fővel növeli a határ- és idegenrendészet létszámát

Illegális migránsok fotó:MTI
Az APA osztrák hírügynökség a minisztérium közleménye alapján bejelentette, hogy a két ország az Európai Unió soros elnökségéhez fordul. Az osztrák belügyminisztérium kétezer fővel növeli a határ- és idegenrendészet létszámát, egyúttal határon átnyúló együttműködést szorgalmaz az ember- és kábítószer-csempészet ellen - "Elfogadhatatlan, hogy csak Ausztria aktív ezen a téren" - fogalmazott a miniszter.

Pintér Sándor belügyminiszter az illegális migrációról kedden tárgyalt Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszterrel

Közös fellépés az illegális migráció ellen fotó:MTI

Johanna Mikl-Leitner közleményében hangsúlyozta: az embercsempészet elleni fellépést uniós szintre kell emelni. Úgy fogalmazott: "a külső határok túlságosan átjárhatók, az EU-ban a belső intézkedések lagymatagok"- olvasható az MTI által kiadott közleményben. (T.A)
forrás: fidesz.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu