Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Külföld

Közép-Európa lehet a kontinens növekedésének motorja

2012. July 07. 15:04
Közép-Európa lehet a kontinens növekedésének motorja
Martonyi János külügyminiszter nemrég lengyel partnerével, Radoslaw Sikorskival tartott előadást, ahol kifejtette: az uniónak szüksége van Közép-Európára.


A „The EU at the Crossroads: Views from Central Europe” (Válaszúton az EU – Vélemények Közép-Európából) című konferencián elhangzott előadásában Martonyi János kiemelte: jelenleg is folyik a vita EU jövőjéről, de az biztos, hogy erősíteni kell a gazdasági és monetáris uniót, mert ez jelenti a válságból való kiutat.

Európai Unió

Az Európai Uniónak szüksége van Közép-EurópáraAz Európai Uniónak szüksége van Közép-Európára, hiszen a térség lehet a kontinens új növekedésének a motorja a válság után. A külügyminiszter leszögezte: Közép-Európának ebben a folyamatban fontos szerepe lehet. A térség jövője éppen ezért nem Európa perifériáján, hanem annak centrumában van. Emlékeztetett arra, hogy a „többsebességes Európa” ma már realitás, ám azt el kell kerülni, hogy hogy az uniós intézmények mellett párhuzamosan egy euróövezeti intézményrendszer is kialakuljon.


Forrás: eu.kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu