Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Kövér Lászlót választotta az erdélyi MPP tiszteletbeli elnökének

2011. September 03. 20:03
Kövér Lászlót választotta az erdélyi MPP tiszteletbeli elnökének
Kövér Lászlót, a magyar Országgyűlés elnökét választotta tiszteletbeli elnökévé az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) szombati marosvásárhelyi kongresszusán Szász Jenőnek a javaslatára. A magyar Országgyűlés elnök azt mondta: erkölcsi kötelességének érzi elfogadni az erdélyi Magyar Polgári Párt felkérését - olvasható az MTI közleményében.
A kongresszus után kiadott kommünikében idézik Kövér László felszólalását, aki elmondta: az elmúlt húsz évben soha nem érzett késztetést arra, hogy más politikai közösségnek is tagja legyen, de most az MPP-vel lélekben erős közösséget érezve, elfogadja a tiszteletbeli elnöki tisztséget. Hozzátette: ezt nem az Országgyűlés elnökeként és a Fidesz választmányának elnökeként, hanem magánszemélyként, közéleti emberként, szabad európai polgárként és a magyar nemzet tagjaként vállalja.

Kövér Lászlót, a magyar Országgyűlés elnökét választotta tiszteletbeli elnökévé az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) szombati marosvásárhelyi kongresszusán Szász Jenőnek a javaslatára.

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke
A beszédében utalást tett arra, hogy a romániai magyarságnak több politikai szervezete is van, amelyek versengenek egymással. Megjegyezte: a demokrácia, a politikai verseny egyetlen közösséget sem gyengít, hanem erősít - áll a tájékoztatóban.

Kövér: ezt nem az Országgyűlés elnökeként és a Fidesz választmányának elnökeként, hanem magánszemélyként, közéleti emberként, szabad európai polgárként és a magyar nemzet tagjaként vállalom.

Kövér László, az erdélyi MPP tiszteletbeli elnöke

Az MPP rendkívüli kongresszusának fő célja az volt, hogy előkészítse a jövő évi romániai önkormányzati választásokra való felkészülést. A közleményben arról is olvashatunk, hogy a testület erről határozatott fogadott el, emellett a kongresszusi küldöttek döntöttek az MPP Országos Önkormányzati Testületének, valamint a Megyei Szervezetek Egyeztető Fórumának megalapításáról.(T.A)
forrás: MTI
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu