Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Külföld

Kövér László finnországi látogatásának célja a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztése

2011. September 28. 05:26
Kövér László finnországi látogatásának célja a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztése
Kövér László, az Országgyűlés elnöke öttagú küldöttség élén hivatalos látogatáson 2011. szeptember 26-29. között Finnországban tartózkodik.
A látogatás célja a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztése mellett a kisebbségi autonómia finnországi gyakorlatának megismerése, valamint a kisebbségvédelem

Finnország

terén kialakítandó együttműködés lehetőségének feltárása lesz. A magyar Házelnök látogatása egyúttal az első lépés lesz a 2011. április 17-ei választások után felállt új finn Parlamenttel való kapcsolatfelvételben is.

Kövér László látogatásának első két napján az ország északi részén, Lappföldön ismerkedett a számi (lapp) kisebbség helyzetével. Ivalo településen munkavacsora keretében találkozott a számi parlament elnökével, Klemetti Nakkalajarvival, majd különféle számi kulturális és oktatási intézményeket látogatott meg Inariban.

Megbeszéléseket folytatott Esko Lotvonennel, a Lappföldi Regionális Tanács vezetőjével, valamint találkozott a számi kisebbség több vezetőjével. A hivatalos látogatás kedden Helsinkiben folytatódott, ahol a magyar házelnök találkozott finn kollégájával, Eero Heinaluomával és Jyrki Katainen finn miniszterelnökkel is.

Fidesz/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu