Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Külföld

Kínában repülő önvezető járművet fejlesztenek

2022. August 11. 11:00
Kínában repülő önvezető járművet fejlesztenek

A Volkswagen kínai kirendeltsége igazi jövőbe mutató tervvel állt elő Ázsiában.

A Volkswagennek szerte a világon léteznek leányvállalatai, a konszern kelet-ázsiai kirendeltsége pedig olyan fejlesztési terveket mutatott be, amelyek már abszolút a jövőnket szimbolizálják.

 

A VW Group China (VGC) 2022 július végén bemutatott egy olyan önvezető járművet, amely már repülni is képes. Az autó persze még csak egy kezdetleges prototípus, de már nevet is adtak neki.

 

A repülő önvezető autó első prototípusát már be is mutatták

 

A V.MO nevet viselő fejlesztés elektromos és képes a fel-, valamint a leszállásra is. Tulajdonképpen egy drónra hasonlít a cég új innovációja, de a mérete sokkal nagyobb egy hagyományos drónnál.

 

Az elektromos meghajtással működő repülő kocsi egyszerre akár 4 főt is képes szállítani, ezzel pedig a nagyvárosokban komoly gondot jelentő reggeli és délutáni csúcsforgalmat tudnák csökkenteni.

 

A Volkswagen olyannyira komolyan gondolja a projektet, hogy a következő hónapokban minél nagyobb erőforrást biztosítanak a kutatásokra és a szoftverfejlesztésekre. A jármű valószínűleg csak pár év múlva kerülhetne az utakra és a légtérbe, addig pedig marad a folyamatos tesztelés.

 

Forrás: 24.hu - Tech

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu