Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Kínában ezer milliárd jüan lett a külföldi működőtőke-befektetések értéke

2021. January 20. 10:29
Kínában ezer milliárd jüan lett a külföldi működőtőke-befektetések értéke

A 2020-as évet rekorddal zárta a Kínai külkereskedelem: ezer milliárd jüanra nőtt a külföldi működőtőke-befektetések értéke. 

A tavalyi adatokat a 2019-es évhez képest mérték, 6,2 százalékkal emelkedett a külföldi működőtőke-befektetések értéke. Dollárra vetítve ez 144,37 milliárdos összeg, azaz csaknem ezer milliárd jüan. A tőke július óta mutatott emelkedést és bár az év utolsó két hónapjában csökkenést mutatott, éves szinten mégis rekordot döntött.  

 

Kereskedők

 

Főleg a szolgáltatóiparban valósítottak meg külföldi működőtőke-befektetéseket, 776,77 milliárd jüannal zárták a tavalyi évet a szektorban., ez 13, 9 százalékos emelkedést jelent. A csúcstechnológiás szolgáltatások terén sincs elmaradása Kínának, továbbra is népszerű a szektor, sőt: 28, 5 százalékos éves emelkedést figyeltek meg az FDI-ben. 

 

Főként tizenöt országból érkezett Kínába külföldi működőtőke-befektetés, a legnagyobb forgalmat például Hollandia generálta 47,6 százalékkal. Az Egyesült Királyság 30,7 százalékkal bővített 2020-ban az előző évhez képest. Mindezzel leginkább a keleti tartományok gazdasága növekedett Kínában, az ide áramló külföldi működőtőke-befektetések értéke 8,9 százalékkal emelkedett.

 

 

M. A. 

Forrás:mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu