Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.05. - vasárnap, Ágota napja van.

Külföld

Kínában előtérbe került az intelligens autógyártás

2022. január 20. 20:51
Kínában előtérbe került az intelligens autógyártás

Két jelentős autóipari nagyvállalat működik együtt Kínában, hogy tovább fejlesszék az intelligens gyártást.

Közös vegyes állalatot hozott létre Kínában az ABB és a HASCO, hogy elősegítsék az intelligens autógyártás elterjedését. Az ABB óriási szaktudással bír az automatizáció terén, míg a HASCO Kína piacvezető autóipari alkatrész-beszállítójának tekinthető.

 

A vegyesvállalat fő feladata az lesz, hogy automatizált módszerekkel fenntartható és rugalmas fejlesztéseket hajtson végre az autóalkatrész-gyártásra fókuszálva. Ez azért is fontos, mert az elektromos járművek már egyre több rugalmas gyártóelemet igényelnek, mivel egy gyorsan változó piacról van szó.

 

Az elektromos járművek egyre inkább kezdenek elterjedni világszerte, a piaci igények pedig rekord gyorsasággal változnak, erre pedig csak a rugalmasság és az automatizálás jelenthet megoldást a kínaiak szerint.

 

Az elektromos autógyártás megköveteli a rugalmasságot, a két cég pedig ezt az igényt elégítené ki

 

A munkában nagy szerepe lesz az ABB robotikai részlegének is, akik az itelligens technológiákat és a mesterséges intelligencia alapú megoldásokat vezetnék be az autóipari szektor ezen szegmensében.

 

Az új vállalat 2022 tavaszán indul el és a legújabb technológiákat alkalmazva várhatóan nagyban kiaknázzák majd az autóalkatrész szektorában a hatékonyságnövelésben rejlő eddig még felfedezetlen lehetőségeket és módszereket.

 

Forrás: Tőzsdefórum
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu