Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Külföld

Jövő évtől már kapható lesz a Mercedes önvezető modellje

2021. December 14. 13:20
Jövő évtől már kapható lesz a Mercedes önvezető modellje

Piacra dobja 3-as szintű önvezető autóit a Mercedes 2022-től. A német gyártó egyes modelljei minden előírást teljesítettek.

Köztudottan Németországban nagyon szigorúak az önvezetést érintő előírások és szabályozások, a 2022-es Mercedes-Benz S-osztály azonban sikeresen teljesítette a szükséges követelményeket, így a német gyártóé az első piacra dobott 3-as szintű önvezető autó az országban.

 

Németországban 2021 elején lépett hatályba egy új szabályozás, amely nagyon körültekintően írja le, hogy milyen körülmények között milyen feltételeknek kell teljesülni ahhoz, hogy egy gyártó sikeresen a közutakra engedjen egy 3-as szintű önvezető járművet.

 

Ismét a Mercedes lépett a leggyorsabban az európai gyártók közül

 

Az említett Mercedes-Benz S-osztályba a Drive Pilot nevezetű önvezető rendszer került telepítésre, amely valódi 3-as szintű rendszert kínál a közutakon. Ezen a szinten már nem szükséges az utat nézni, hiszen a modell gyorsít, lassít, képes sávot váltani, illetve figyelembe veszi a többi autó jelzéseit. A Drive Pilot már vészfékezni is tud és kikerülő manővert is képes végrehajtani, amennyiben szükséges.

 

A Mercedes modelljeiben egy kormányba telepített aktiváló gombbal lehet bekapcsolni az önvezető rendszert. Az aktiválás után már a kormányt sem kell fognia a sofőrnek, illetve a központi képernyőn elérhetővé válnak az olyan alkalmazások, amelyek vezetés közben tiltottak, tehát lehet filmezni, internetezni vagy videóhívást indítani.

 

Forrás: Autonavigator
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu