Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Külföld

Jön az uniós zöld igazolvány, miközben új vakcina engedélyeztetése a láthatáron

2021. May 05. 12:39
Jön az uniós zöld igazolvány, miközben új vakcina engedélyeztetése a láthatáron

Június második felétől jöhet az uniós zöld igazolvány - jelentette be Mario Draghi olasz miniszterelnök, miközben a Pfizer és a BioNTech közösen új vakcinát engedélyeztetne.

Az Európai Unió koronavírus elleni védettségi dokumentuma akár már június második felétől is bevezetésre kerülhet - árulta el Mario Draghi, Olaszország miniszterelnöke, a G20 országcsoport turisztikai minisztereinek tanácskozása után. A miniszterelnök azt is elmondta, Róma már májusban bevezet egy nemzeti zöldkártyát, amelynek köszönhetően az olaszok mellett a külföldi turisták is szabadon, karantén kötelezettségtől mentesen utazhatnak egész Olaszországban.

 

Az olasz turisztikai minisztérium vezetője, Massimo Garamaglia szerint is minél korábban lép életbe az európai digitális zöld igazolvány, az annál előnyösebb lesz az európai és nemzetközi idegenforgalom újraindításának.

 

A digitális zöld igazolvány által az idegenforgalom is könnyebben újraindulhat

 

Az uniós zöld igazolvány közeledtével jó hír, hogy a Pfizer és a BioNTech egy új vakcina engedélyeztetésén dolgozik. Az elsőként kifejlesztett oltóanyagnál jóval enyhébb, -80 Celsius-fok helyett csak +2 és +8 Celsius-fok közötti hűtést igényel az újonnan fejlesztett vakcina, amely az előzetes tesztelések alatt megbízható hatáseredményeket mutatott a koronavírus ellen.

 

Az említett vakcina hőmérsékleti jellemzője ezáltal nem csak a raktározást, hanem a szállítást is nagyban megkönnyíti. A minimális hűtést igénylő vakcinát akár fél évig is képesek lehetnek az országok enyhe hőmérsékleten elraktározni.

 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Pfizer koronavírus elleni tablettát is fejleszt. A cég szerint a tabletta akár még idén piacra kerülhet.

 

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu