Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Külföld

Jó hír a kínai üzletembereknek: megjelent a letelepedési engedély rendelettervezete

2013. January 04. 14:12
Jó hír a  kínai üzletembereknek: megjelent a letelepedési engedély rendelettervezete

Megjelent a kormány honlapján az a rendelettervezet, melyet az államkötvény-vásárlóknak letelepedési engedélyt kínáló törvényhez szánt a nemzetgazdaság miniszter.

Rogán Anta


Az Országgyűlés decemberben megszavazta azt a törvénymódosítást, amely létrehozza Magyarországon a befektetői letelepedés jogintézményét.

A "letelepedési államkötvényként" is ismert formával azon unión kívüli állampolgárok élhetnek, akik ötéves, speciális, 250 ezer euró (kb. 72 millió forint) értékű államkötvényt vásárolnak - írja a HVG!

Mint ismeretes, Rogán Antal tavaly nyújtotta be azt a törvénymódosítást, mely ezt a lehetőséget megteremtette. A Fidesz frakcióvezetője korábban utalt arra, hogy a módosítás szükségességét kínai üzletemberek vetették fel. A kormánypárti politikus, az Országgyűlés kínai-magyar baráti tagozatának elnöke felidézte, hogy az elmúlt két évben sok olyan találkozón vett részt, amelyen Magyarországra érkező üzleti delegációk arra panaszkodtak, bürokratikus megszerezni a magyar vízumot, nehézkes a többszöri beutazás. Több kínai üzletember ugyanakkor felhívta a figyelmét arra, hogy sok más ország - például Svájc, több európai uniós tagállam és az Egyesült Államok is - kedvezményes tartózkodási engedélyt biztosít nekik bizonyos "komolyság", így általában nagyobb vagyon felmutatása esetén


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu