Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Japán újgenerációs vadászgépet fejleszt

2020. December 23. 11:24
Japán újgenerációs vadászgépet fejleszt

A vadászgépek esetében teljesen új harcászati egységekkel felszerelt lopakodót akar fejleszteni a Japán kormány. Az előrejelzések szerint a projektet már 2024-re befejezik, az országnak 2031 körül egy egész flottája lehet.  

Az előzetes tervek alapján 2028-ban már tesztrepülésre lehet küldeni a prototípusokat, a gépek sorozatgyártása 2031-re datálható. Japán tizennégyezer milliárd forintnak megfelelő dollárt fektet az üzletbe, amellyel kapcsolatban komoly elvárásai vannak.  

 

Képünk illusztráció

 

Az újgenerációs vadászgép egy saját harcidrónokkal ellátott lopakodó lesz, virtuális valósággal kiegészített pilótafülkével - írja a Telex. A világon egyedülálló fegyver beépítését tervezik, amely mikrohullámmal iktatná ki az ellenséges rakétákat, emellett tűpontos technológia lévén kisebb egységek megsemmisítésére vagy károkozásra is alkalmas. Az elektronikus rendszerek megzavarásában is szerepet tud játszani. 

 

A japán légierő jelenleg húsz éve F-2-es vadászgépeket használ, melynek cseréje lassan aktuálissá válik. A japánok kilencven darabot rendeltek az új, egyelőre névtelen gépből, amelyet az amerikaiak gyártanak majd.  

 

 

M. A. 

Forrás:telex.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu