Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Külföld

Izmot fejlesztettek 3D-nyomtatóval

2022. September 11. 22:15
Izmot fejlesztettek 3D-nyomtatóval

Egészen jövőbeli dolgokra képesek a világ legfejlettebb 3D-nyomtató eszközei a technológiának köszönhetően.

Külföldön 3D-nyomtatóval hoztak létre izmokat. A kutatási és fejlesztési projektet olasz szakemberek hajtották végre. A Scuola Superiore Sant'Anna (SSSA) és a Istituto Italiano di Tecnologia (IIT) mérnökei egy olyan pneumatikus kart alkottak meg, amely 18 izomcsoporttal rendelkezik.

 

A tudósok az egyes izomcsoportokat csak és kizárólag 3D-nyomtatóval alkották meg, hasonlót pedig még nem tapasztalt a világ eddig. A kifejlesztett izmokat a szakemberek mesterséges izmoknak hívják.

 

Egészen elképesztő dolgokra képes a jövő technológia

 

Ez a projekt komoly előrelépést hozhat a robotika területén is, hiszen a létrehozott izmokkal teli kar valóban olyan jellemzőkkel rendelkezik, mintha egy valódi ember karjáról beszélnénk.

 

A tulajdonságainak köszönhetően a robotkar rendkívül sokoldalú mozgásokra képes. Az eszköz a természetes jellegű izomszövetek miatt pontosan dolgozok, valamint gyors és erőteljes összehúzódásokra is képes.

 

Az innovatív megoldás eredményeképp a gyárakban a közeljövőben akár csavarozásra vagy az alapanyagok hajlítására is bevethetőek lesznek a karok.

 

Forrás: SG
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu