Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Külföld

Internetet létesítenek a világűrből az oroszok

2021. November 24. 11:00
Internetet létesítenek a világűrből az oroszok

Oroszországnak 2024-re már a világűrből is lehet internet elérése. A projektet 7 milliárd rubelből valósítják meg.

Várhatóan 2024-re lesz internet elérése Oroszországban a világűrből. Az oroszok a Szfera nevezetű program keretében valósítják meg a beruházást, amely 7 milliárd forintból fejleszti tovább az orosz űrprogramokat.

 

A 31 milliárd forintnak megfelelő összegből nem csak internetet hoznak létre a világűrben, hanem egy űrszerkeszethez hasonló repülőt is megépítenek.

 

Az internetes műhold már 2022-ben elkészül és az űrbe is lövik azt az oroszok. Az úgynevezett Marafont, amely a tárgyak internetét fogja közvetíteni az országba, rá egy évre, 2023-ban fogják az űrbe bocsátani.

 

Oroszország felpörgeti űrprogramjait

 

A 7 milliárd rubelből megvalósuló projektet 2024-ben is folytatják az oroszok, hiszen ekkora vásárolják meg az internet hozzáféréshez szükséges kommunikációs műholdak hordozó rakétáit.

 

A műholdak űrbe lövését már a korábbi években is megerősítették az oroszok. A közlemény szerint mintegy 600 távérzékelő és kommunikációs műholdat küldenek az űrbe, hogy fejlesszék a digitalizációt.

 

Közben Elon Musk is egyre többet beszél a műholdas internetről, amely az orosz projekthez hasonló megoldást kínál. A Tesla tulajdonosának már több mint 1700 műholdja van az űrben jelenleg is.

 

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu