Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Külföld

Idén is tiltakoztak a dél-kínai kutyahúsfesztivál miatt

2016. június 22. 09:19
Idén is tiltakoztak a dél-kínai kutyahúsfesztivál miatt

Az országos és a nemzetközi tiltakozások, tüntetések és petíciók ellenére nem álltak el az eredeti tervektől, és éttermek, sátrak tucatjaiban kínálták a kutyahúst Jülinben.

Az állatvédők újra és újra kezdeményezik, hogy végre szülessen Kínában állatvédelmi törvény, a hatóságok lépjenek fel hatékonyan a kutyákra szakosodott tolvajok ellen, és szerezzenek érvényt az állatok szállításának körülményeit előíró jogszabálynak. Azonban a jülini lakosságot semmi nem győzi meg, továbbra is hisznek abban, hogy a kutyahús hűsíti a szervezetet és elősegíti az anyagcserét. Hangoztatják, hogy szabad akaratuk nem korlátozható: azt esznek, amit akarnak. A tiltakozók azt hirdetik, hogy "a kutya az ember barátja, a barátunkat pedig nem esszük meg".

 

Kutyahúsfesztivál

Az állatokat siralmas körülmények között tartják fogva

 

A tiltakozók, jobb híján, a fesztivál ideje alatt felvásárolnak annyi állatot - amelyeket az asztalokra szánnak - amennyit csak tudnak. A jogvédők kutyamentő akciói természetesen árfelhajtó hatásúak, ezért sem látják őket szívesen. A helyszíni beszámolók szerint sokukat idén is körbeállták, és hangosan, fenyegetően bírálták amiatt, hogy elrontják a fesztivál hangulatát, sőt a rendőrök sem hagyták békén őket. A demonstrálók arra is felhívják a figyelmet, hogy a szezonális kereslet miatt sok kisállatot elloptak, házaknál, utcákon illegálisan befogtak és továbbadtak. A helyi kormányzat évek óta mossa kezeit, és azt állítja, hogy semmi köze a rendezvényhez, ez lakossági kezdeményezés, amelyhez nem szükséges hatósági engedély.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu