Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Külföld

Húsz tagország tárgyalt a mezőgazdaság digitalizációjáról

2022. április 11. 21:40
Húsz tagország tárgyalt a mezőgazdaság digitalizációjáról

Hollandiában tárgyalt 20 Uniós tagország Magyarország részvételével az agrár tudásról és az innovációról.

A hollandiai 's-Hertogenbosch városában tartották 20 Európai Uniós tagország részvételével azt az eseményt, ahol a szakemberek a mezőgazdaság digitalizációját vitatták meg. A tanácskozáson Magyarország is részt vett az Agrárminisztérium által. A minisztérium közleménye szerint az agrár tudásról és az innovációs rendszerekről esett a legtöbb szó.

 

Az április 6-án és 7-én megtartott konferencián a tagországok egymásnak is elárulták, hogy milyen eszközökkel és technológiákkal segítik a mezőgazdaság fejlődését a saját államukban. Nagy hangsúlyt kapott a gyakorlat és a kutatás-fejlesztés közötti kapcsolat megerősítése.

 

Magyarország és az európai államok kulcsszerepet szánnak a digitalizációnak minden iparágban, hiszen jelenleg ez az egyik legfontosabb szempont, hogy a tagállamok minden stratégiai célt hiánytalanul teljesítsenek. Az Agrárminisztérium szakmai programja 2030-ig számos fejlett technológiát is magában foglal, legyen szó élelmiszer előállításról, fenntartható gazdaságról, zöld jövőről és vidékfejlesztésről.

 

A mezőgazdaság és a digitalizáció találkozása sok problémát megoldhat

 

Az úgynevezett vidéki Európa támogatását leginkább a digitális technológiák segíthetik, hiszen eláltal az európai mezőgazdasági termelők biztonságos, fenntartható, illetve minőségi élelmiszereket tudnak kínálni. A digitális átállással a termelők az éghajlatváltozással szembeni harcot is könnyebben felvehetik, hiszen az új technológiák elősegíthetik a munka hatékonyabbá tételét.

 

Európa szerte a robotika, az adatok feldolgozása és  hatékony használata, valamint a mesterséges intelligencia a legnépszerűbb a jövő technológiákat tekintve.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu