Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.30. - Saturday, Jeromos napja van.

Külföld

Hírszerzési adatok

2002. December 24. 13:49
Hírszerzési adatok
Az Egyesült Államok megkezdte az iraki fegyverzetekre vonatkozó hírszerzési anyagok átadását az ENSZ fegyverzetellenőreinek.
Washington ezáltal olyan információkat adott át az ENSZ munkatársainak, amelyek hasznosak lehetnek a tiltott iraki fegyverprogramok felderítésében.

Elsősorban műholdakkal gyűjtött adatokról van szó, amelyek segíthetnek az ellenőröknek az iraki vegyi és biológiai alapanyagok felkutatásában. Ez a lépés az amerikai kormányzat részéről egyértelműen az Irakra gyakorolt nyomás fokozását jelenti.

Washington a hírszerzési anyagok átadásával, és az ellenőrzések intenzitásának fokozásával is igyekszik kimutatni, hogy Irak hazudik a fegyverkezési programjairól szóló jelentésben.

Mindeközben Washington is, London is felgyorsította az Irak elleni hadjárat előkészületeit. Egyes értesülések szerint a brit haditengerészet akkora partraszállási hadműveletre készül, amekkorára a királyi haditengerészet utóbbi 20 évében nem volt példa.

Izrael ugyancsak fokozza a felkészülést, abból a feltételezésből kiindulva, hogy Irak az angol-amerikai erők támadása esetén rakétacsapásokat mérne Izraelre.

A légtérvédelem állásait január közepére megfelelően ki akarják alakítani, mivel izraeli katonai források szerint január közepe és február vége között várható a háború kezdete.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu