Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Hat ország érintett a DANUrB+ projektben

2021. February 24. 15:45
Hat ország érintett a DANUrB+ projektben

DANUrB kutatási program folytatásaként indítják el a DANUrB+ projektet február 26-án, pénteken. A Duna-menti országok turizmusának fellendülését várják ettől. 

Az esemény egy online konferenciával nyit, amely a kutatási projekt folytatásaként indítja el a Duna-menti országokon átívelő projektet. A cél a turizmus fellendítése és a szorosabb kapcsolat kiépítése. Magyarország mellett Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Románia és Bulgária vesz részt a DANUrB+ programon. Egyfajta kulturális sétányt alakítanak ki az országok közt, tematikus útvonalakat fejlesztenek, amely turisztikai fellendülést hozhat az összes térségnek.  

 

A Duna Bajorországban

 

Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke sajtótájékoztatón elmondta, hogy A 19 tagú partnerséget 6 egyetem, turizmussal és régiófejlesztéssel foglalkozó kutatóintézetek és ügynökségek, területi önkormányzatok, továbbá civil szervezetek alkotják, a programot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) urbanisztikai tanszéke dolgozta ki és vezeti. 

 

DANUrB+ keretösszegét 2,7 millió euróban határozták meg. Szakmai támogatást nyújtanak ebből a vállalatoknak, amelyek a helyi értékekre helyezve a hangsúlyt a fejlődést célozzák meg projektjeikkel. Pályázatok írásában, tervek elkészítésében számíthatnak segítségre. Képzések és tanulmányutak lesznek elérhetők, egy-egy településen pedig konkrét turisztikai tervet is megírnak majd.  

 

Kiemelten a Dunakanyar és a Csepel-sziget kerül majd górcső alá de Makó, Letkés vagy éppen Szigetszentmárton is csatlakozott a kezdeményezéshez a magyar oldalon.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu