Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Külföld

Hamarosan teljesen önvezető autókat vásárolhatunk

2022. July 26. 20:55
Hamarosan teljesen önvezető autókat vásárolhatunk

Az Európai Unióban kezdhetik el legelőször árulni a valódi önvezető autókat.

Éveken belül elindulhat a teljesen önvezető autók értékesítése az Európai Unióban. Várhatóan itt engedélyezhetik legelőször a világon a valódi autonóm járművek értékesítését az egész világon.

 

Az engedélyezés még éveket is igénybe vehet, hiszen a 100 százalékban autonóm rendszerek még nincsenek készen sehol sem a világon. Ehhez legalább 4-es szintű önvezető autókat kell lefejleszteni, tesztelni, majd éles környezetben forgalomba engedni.

 

Évek kérdése és jöhetnek a vezető nélküli autók az utakra

 

Ezt követően láthatjuk már kereskedelmi forgalomban is a jövő járműveit. Habár a híresztelések szerint még valóban évek telhetnek el, mire mindenhol megjelenhetnek ezek a járművek, az Európai Bizottság azonban “meglepetéssel” is készül a szektornak.

 

A Bizottság ugyanis minél korábban felkészülne az önvezető autók berobbanására, ami teljes mértékben megreformálná a közlekedést és hirtelen túl sok változtatásra kényszeríteni a tagállamokat.

 

Ennek eredményeképp már idén felszínre hozhatnak egy olyan jogszabály tervezetet, amely szerint korlátozott mennyiségben már elindulhatna az országokban az értékesítés.

 

Forrás: Rakéta.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu