Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Külföld

Háborúra készül

2002. december 18. 13:43
Háborúra készül
Az ausztrál kormány utasította hadseregét, hogy készüljön fel egy Irak elleni esetleges háborúban való részvételre.
A The Daily Telegraph című sydneyi lap értesülése szerint az ausztrál védelmi minisztériumot arra utasították, hogy tegye meg az előkészületeket az Irak elleni esetleges amerika-brit hadműveletben való ausztrál részvételre.

Bár az ausztrál fegyveres erők tesznek bizonyos előkészületeket arra az esetre, ha harcba szólítanák őket, de egyenlőre még nem született politikai döntés az ausztrál katonáknak az Irak elleni esetleges háborúban való részvételéről.

John Howard, ausztrál miniszterelnök határozottan támogatja George Bush amerikai elnök keménykezű Irak-politikáját, és azt sem nem zárta ki, hogy támogatna egy Irak elleni amerikai hadműveletet.

Ausztrália a terrorizmus elleni nemzetközi hadjárat keretében már Afganisztánba küldött 150 katonát, több mint egy éves időtartamra, valamint hadihajókat és harci repülőgépeket vezényelt a térségbe. Az ausztrál kormány novemberben közölte, hogy a katonák karácsonyig hazatérnek. Ez olyan találgatásokat váltott ki, hogy talán éppen a készülő iraki hadművelet előtt rendelik haza a katonákat.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu