Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Külföld

Globálisan átalakul a Volkswagen csoport 2030-ra

2021. July 14. 11:56
Globálisan átalakul a Volkswagen csoport 2030-ra

2030-ra az eladott járművek felét már az elektromos meghajtású autók teszik majd ki a Volkswagen csoportnál.

Jelentős átalakulásokkal számol 2030-ra globálisan a legnagyobb német autógyártó. A Volkswagen csoport az évtized végéig szóló stratégiájában kiemelte, hogy 2030-ra az a céljuk, hogy minden második eladott jármű elektromos meghajtású legyen. A cég egyre jövedelmezőbb szeretne maradni hosszú távon is, ezért jobban elkezdtek fókuszálni az elektromos és önvezető járművekre.

 

A stratégia persze nem új keletű, hiszen a legtöbb globális autógyártó szintén hasonló tervekkel számol az évtized végére, a Volkswagen azonban ennyire ambiciózus terveket még nem fogalmazott meg annak érdekében, hogy valóban lezárják a belső égésű motorok korszakát.

 

Az autóipar legnagyobb szereplőjének mondható Volkswagen csoporthoz tartozik a Volkswagen mellett az Audi, a Skoda, a Seat, a Ducati, a Scania, a MAN, a Bugatti, a Bentley, a Lamborghini, a Porsche is, így a csoport tervei az egész autópiacot nagyban befolyásolják.

 

A stratégiában a vállalat hangsúlyozta, hogy a világ legfontosabb szoftvervezérelt mobilitási szolgáltatójává válna. A stratégiában kiemelik, hogy hosszú távon csak úgy tarthatják fent a nyereséges működést, ha a belső égésű motorokról áttérnek az elektromos járművek gyártására, majd a szoftverek és szolgáltatások kialakítása felé. Ez a fajta lépésterv az önvezető autók technológiájának kifejlesztését is segíti.

 

2030-ra jelentősen megnő az elektromos járművek aránya a piacon

 

A tervekkel ugyanakkor nem csak a hosszú távú működés biztosítása a vállalat célja, hanem, hogy megfeleljenek az Európai Unió klímaszabályozási terveinek is. Az Európai Unió 2035-től kezdődően valószínűleg betiltja a benzines járművek gyártását, így minden autógyártónak, köztük a Volkswagennek is lépnie kellett.

 

Mindemellett a részvények terén a befektetőket még meg kell győzni arról, hogy a belső égésű motoros járművekből származó óriási nyereséget hogyan képesek az elektromos hajtású járművek biztosítani.

 

A bejelentett stratégiát fokozatosan hajtaná végre a német vállalat. 2025-re még csak 20%-ra emelnék az elektromos meghajtású járművek eladási arányát, 2030-ra pedig a már korábban említett 50%-ra.

 

Forrás és képek: Reuters, Car Magazin, Best Selling Cars

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu