Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Külföld

Globálisan 200 milliárd dolláros fejlesztést indít a Samsung

2021. August 25. 12:20
Globálisan 200 milliárd dolláros fejlesztést indít a Samsung

A következő 3 évben még nagyobb hangsúlyt fektet a jövőre a Samsung és világszerte több mint 200 milliárd dolláros beruházást indít.

Hatalmas összegben tervez befektetéseket a Samsung csoport a következő 3 évben. A vállalat több mint 200 milliárd dollár értékben indít fejlesztéseket a mesterséges intelligencia, a robotika, a bio gyógyszeripar és a félvezetőgyártás területén. Az összeg forintba átszámítva közel 61 ezer milliárd forintnak felel meg. A cég azért fektet még nagyobb hangsúlyt az említett iparágakra, hogy a világjárvány utáni években a jelenleginél is erősebb piaci pozícióval rendelkezzenek.

 

Az újabb fejlesztéseket a Samsungnál a koronavírus járvány is nagyban ösztönzi, hiszen az ilyen vészhelyzetek esetén a cég mind Dél-Koreában, mind pedig világszerte erősebb gazdasági alapot szeretne megteremteni. A vállalat a közleményében elárulta, hogy a dél-koreai gazdaság egyik legalapvetőbb támasza a chipgyártás és a félvezetőipar.

 

Nagy dobásra készül a következő 3 évben a Samsung

 

A Samsung csoport már jelenleg is a világ legjelentősebb memóriachipgyártójának mondható, azonban további cégfelvásárlásokat terveznek, hogy a technológiában megtartsák a vezető szerepüket. A közleményből az még nem derült, ki hogy pontosan milyen stratégia mentén tervezi végrehajtani a beruházásokat a vállalat, az azonban már biztos, hogy az Amerikai Egyesült Államokban egy új chipgyártó üzemet építenek fel közel 17 milliárd dollárból.

 

A Samsung Electronics 3 évente teszi közzé beruházási stratégiáját. A 2021-2024-es beruházások összege közel 30%-kal meghaladja az előző fejlesztési ciklus forrás összegét.

 

Forrás: Samsung Electronics

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu