Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Külföld

Fotó versenyt nyert a mesterséges intelligencia

2022. October 16. 09:00
Fotó versenyt nyert a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia megnyert egy művészeti versenyt az Egyesült Államokban.

Az Amerikai Egyesült Államokban egy művészeti versenyt az a kép nyerte meg, amelyet egy mesterséges intelligencia program készített. A Colorado Államban rendezett vetélkedőn egy művész olyan képpel indult, amelyet egy képalkotó mesterséges intelligencia szoftver hozott létre.

 

A képet hihetetlen részletességgel alkotta meg a program és rengeteg művész háborodott fel azon, hogy egy ilyen módon létrehozott alkotással is el lehetett indulni, de az eredmények önmagukért beszélnek. Az említett kép a digitális művészet kategóriában nyerte el a zsűri tetszését.

 

Egyedi képeket hoznak létre a szoftverek

 

A mesterséges intelligencia manapság már saját szöveget képes írni, sőt saját képeket is képes generálni, ráadásul lenyűgöző részletességgel. Ezek a programok úgy működnek, hogy tetszőleges szavakat beírunk a szoftverbe és már meg is kapjuk a páratlan alkotást.

 

A mesterséges intelligencia által készített fotók olyan minőségűek, amelyek emberi felfogással is alig mérhetőek. Elképesztő gyorsan készít képeket a jövő technológia, minősége pedig felülmúlhatatlan.

 

A coloradói verseny által a nyertes több mint 100 ezer forintos díjat kapott, azt azonban még nem tette közzé, hogy pontosan mit írt be a keresőbe, hogy a rendszer ilyen gyönyörű képet hozzon létre.

 

Forrás: 24.hu - Tech
CS.SZ

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu