Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.30. - hétfő, András, Andor napja van.

Külföld

Folytatódik

2003. január 02. 16:33
Folytatódik
A Pentagon a napokban több mint 11 ezer, sivatagi hadviselésre kiképzett amerikai katonát vezényel a Perzsa-öböl térségébe.
Ez lesz az első eset, hogy egy teljes harci hadosztály felvonul a térségben az 1991-es öbölháború óta.

Donald Rumsfeld védelmi miniszter a múlt héten írta alá a parancsot, amelynek értelmében értesítették a hadsereg és a tengerészgyalogság számos egységét, valamint két repülőgép-hordozót, hogy az elkövetkező hetekben a Perzsa-öböl térségébe vezényelhetik őket.

A térségben állomásozó amerikai katonák létszáma nemsokára a jelenlegi 60 ezer fő duplájára emelkedhet.

A Constellation repülőgép-hordozó a Perzsa-öböl térségében tartózkodik. A Harry S. Truman a Földközi-tengeren hajózik, ahonnan a Szuezi-csatornán át gyorsan az Arab-tengerre irányítható. A George Washington nemrég érkezett a térségből a virginiai Norfolk hadikikötőjébe, de hamarosan visszaindul. A térségbe vezénylendő negyedik repülőgép-hordozó a hírek szerint vagy az Abraham Lincoln, vagy pedig a Japán partjainál állomásozó Kitty Hawk lesz.

A négy anyahajó fedélzetén összesen 300 harci gép várna bevetésre. A Pentagon rajtuk kívül további gépeket, köztük B-1-es bombázókat, F-15-ös vadászgépeket, F-15E típusú, földi célpontokat támadó harci gépeket, és Predator típusú pilóta nélküli felderítő repülőgépeket indíthat a térségbe.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu