Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Fenntarthatóságra ösztönzi a vállalatokat a BlackRock

2021. January 27. 10:29
Fenntarthatóságra ösztönzi a vállalatokat a BlackRock

BlackRock nevű alapkezelő kijelentette, hogy a jövőben azokat a cégeket támogatják, amelyek a fenntarthatóság mellett teszik le a voksukat. Amelyik, eddig BlackRockhoz tartozó vállalat nem éri el a zero kibocsátást 2050-re, azzal szerződést bontanak.

BlackRock a világ legnagyobb alapkezelőjeként van számontartva, írja a Portfólió. A legújabb trendet követi, amely a vállalatok hozamára éppúgy hatással van, mint a környezetre. Felismerte, hogy a fenntarthatóság vállalati szinten is az egyik alappillér, ezért egyfajta ultimátumot adott a vele kapcsolatban álló vállalatoknak.  

 

Fontos a fenntarthatóság

 

A cég levélben írt felszólításban kijelentette, aki 2050-re nem válik karbonsemlegessé és fenntarthatóvá, nem tagja többé a BlackRock kohéziónak. A BlackRock a jövőben azokat a vállalatait karolja fel és támogatja anyagilag is 8700 milliárd dolláros kezelt vagyonából, amelyek zöld célokat fogalmaznak meg, mindenki mástól elfordul. Mivel ez nagy érvágást jelentene a vállalatoknak, még idén elmozdulás várható.  

 

Az alá tartozó vállalatoknak vállalást kell tenniük, ehhez a BlackRock igény esetén segítséget nyújt. A nagyvállalat levélben írt arról is, hogy az ultimátumnak létjogosultsága van, az új trend ugyanis már a küszöbön áll. A fenntartható befektetések 2020-ban a vártnál sokkal magasabb szinten végeztek, így az elmozdulás szinte kötelező érvényű akkor, ha a vállalatok haladni akarnak a korral. A BlackRock nem az egyedüli alapkezelő, amelyik a karbonsemlegesség mellett tette le a voksát, 2050-re valószínűleg a konkurencia valamennyi tagja átáll a fenntarthatóság oldalára.  

 

M. A. 

Forrás: portfolio.hu

 

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu