Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

Fellegi lengyelországi tárgyalásán az EU külső energiapolitikája a téma

2011. September 19. 21:25
Fellegi lengyelországi tárgyalásán az EU külső energiapolitikája a téma
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2011. szeptember 19-én és 20-án részt vesz az energiaügyi miniszterek lengyel soros elnökség által megrendezett informális találkozóján. A kétnapos wroclawi megbeszélésen egyebek mellett az Európai Unió energiabiztonságáról, külső energiapolitikájáról tárgyalnak a tagállami tárcavezetők. - olvasható a tárca honlapján megjelent tájékoztatóban.
A találkozón szó lesz a német atomerőművek fokozatos leállításáról szóló döntés hatásairól, a lehetséges új irányokról.
A kétnapos wroclawi megbeszélésen az Európai Bizottság az energia infrastruktúrával kapcsolatos, hamarosan megjelenő jogszabály-javaslatokról tart előadást. A találkozón bemutatja az energia külkapcsolatokról szóló közleményét, amelyben az ellátásbiztonságról és a nemzetközi együttműködésről szólva kimondja, hogy a nemzetközi fórumokon egy hangon kell felszólalnia az Európai Uniónak.

A kétnapos wroclawi megbeszélésen egyebek mellett az Európai Unió energiabiztonságáról, külső energiapolitikájáról tárgyalnak a tagállami tárcavezetők.

Az Európai Bizottság az energia infrastruktúrával kapcsolatos, hamarosan megjelenő jogszabály-javaslatokról tart előadást fotó:MTI
A közlemény ugyancsak javasolja egy stratégiai csoport felállítását a nemzetközi energetikai együttműködés erősítésére.
A dokumentum rögzíti, hogy az Európai Unió gazdasága, ipara és polgárai számára a biztonságos, fenntartható és versenyképes energiaellátás alapvető fontosságú. Fenntartható energiapolitikával, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és energiahatékony technológiák elterjesztésével, átlátható és megkülönböztetéstől mentes - a megújuló energiára is kiterjedő - beruházási feltételek biztosításával elősegíthető, hogy hozzáférhetőbbé váljon az energia, növekedjék az ellátás biztonsága, és csökkenjenek a feszültségek a világ energiapiacain. - olvasható a minisztérium által kiadott közleményben.

A találkozón az Európai Bizottság az energia infrastruktúrával kapcsolatos, hamarosan megjelenő jogszabály-javaslatokról tart előadást, és bemutatja az energia külkapcsolatokról szóló közleményét.

Fellegi lengyelországi tárgyalásán az EU külső energiapolitikája a téma
(T.A)
forrás: NFM
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu