Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.15. - szombat, Mária napja van.

Külföld

Február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal

2019. január 18. 12:52
Február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be Sarah Huckabee Sanders, az elnöki hivatal szóvivője.

A csúcstalálkozón a felek célja az észak-koreai atomprogram megvitatása, illetve e program felszámolása lesz. A csúcstalálkozó helyszínét később jelentik be. Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnökét, akit Kim Dzsong Un jobbkezeként tartanak számon. Sarah Huckabee Sanders közlése szerint mintegy másfél órán keresztül tanácskoztak.

 

Február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal

Donald Trump és Kim Dzsong Un tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először

 

A Fehér Házban történt megbeszélés után Mike Pompeo külügyminiszter ebédre hívta meg Kim Jong Csolt és kíséretét. A közlemény szerint "jó megbeszéléseket folytattak az észak-koreai küldöttséggel". A tárgyalásokon Mike Pompeo külügyminiszterrel együtt részt vett Stephen Biegun, az Egyesült Államok észak-koreai különmegbízottja is. António Guterres ENSZ-főtitkár péntek délutáni sajtóértekezletén tárgyalásokat sürgetett Washington és Phenjan között. Mint fogalmazott: "nagyon itt van az ideje" a komoly tárgyalásoknak és egy "útiterv" kidolgozásának a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről. Donald Trump és Kim Dzsong Un tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu