Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Külföld

Ez már a jövő: Kínában robotok építik a gátakat

2022. June 23. 10:00
Ez már a jövő: Kínában robotok építik a gátakat

A jövő-technológiák már nem is annyira számítanak jövőbeli dolgoknak egyes országokban.

Egyes országokba már a jövő-technológiák sem tekinthetőek annyira távolinak. Kínában például csak robotok építenek egy több 100 méter magas gátat, amelyhez 3D-nyomtatást is alkalmaznak. Az ország az élmezőnybe tartozik a robotika hasznosítását véve.

 

Kínában egészen pontosan egy 180 méter magasságú, tibeti gátat kezdtek el építeni csak robotokkal, amelyeknek 3D-nyomtatók is segítenek. A gát megépítése azért fontos, mert éves szinten mintegy 5 milliárd kilowattóra energiát is nyerhetnek ezzel.

 

A gát építése nagyjából két évbe telhet a robotoknak és főleg hipotéziseket tesztel a mérnökcsapat az építés közben, mivel ilyen volumenű projektbe kizárólag robotokkal még nem dolgoztak.

 

A robotokkal úgy tűnik bármit meg tudunk majd építeni a jövőben

 

Mivel az egész beruházás robotokkal valósul meg, így a 3D-nyomtatókat, a buldózereket, a hengereket, a burkolókat és még sok más dolgot kizárólag a mesterséges intelligencia fog autonóm módon irányítani.

 

3D nyomtatással és robotokkal még sosem építettek ekkora gátat. A létesítmény körülbelül a fele lesz a világ legnagyobb gátjának, ami nem kis szó, főleg, hogy a robotokkal létrehozott erőmű a becslések szerint akár 10 000 éven keresztül is állhat Kínában.

 

Forrás: Makronom
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu