Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.21. - kedd, Konstantin napja van.

Külföld

Enyhülhet a koreai helyzet

2018. április 04. 11:38
Enyhülhet a koreai helyzet

Csoma Mózes Korea kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa szerint új korszak kezdődhet a Koreai-félszigeten, az enyhülés előjele lehet az április végére tervezett észak-déli csúcstalálkozó, és májusban Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megbeszélése.

Az áprilisi Korea-közi találkozó előtt 160 tagból álló dél-koreai delegáció látogat Észak-Koreába. Az előadókból, sztárokból álló delegáció látogatása azért fontos, mert nemcsak látható, hanem láthatatlan falai is vannak a szembenállásnak, amelyeket le kell bontani - fogalmazott Csoma Mózes. Hangsúlyozta, az is enyhülési folyamatot jelez, hogy eddig az Észak-Koreában éppen regnáló vezetők általában nem utaztak külföldre, Kim Dzsongun viszont most Dél-Koreába megy. 

 

Új korszak kezdődhet a Koreai-félszigeten

Ha eredményels lesz a Trump-Kim Dzsongun találkozó,  akkor az egy hosszú folyamat első lépésének tekinthető majd

 

Az észak-koreai vezetést a nemzetközi szankciók nem befolyásolták, Kim Dzsong Un imázsát a hivatalba lépése óta eltelt 7 év alatt sikerült felépíteni, ezután indulhatott meg a diplomáciai offenzíva - tette hozzá. A május végi Trump-Kim Dzsongun találkozóval kapcsolatban Csoma Mózes úgy vélekedett, ha eredményes lesz, akkor az egy hosszú folyamat első lépésének tekinthető majd. A fő célkitűzés a feszültség csökkentése lesz - fűzte hozzá a szakértő. 

 

MTI/T.D.

 Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu