Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Külföld

Enyhített a beutazási feltételeken Anglia

2021. augusztus 04. 09:22
Enyhített a beutazási feltételeken Anglia

Már nem kell karanténba vonulni azoknak az EU-s állampolgároknak, akik nem a brit oltási kampány keretében lettek beoltva.

Anglia enyhített a beutazási feltételeken és már azok az európai uniós és amerikai állampolgárok is beutazhatnak az országba karanténkötelezettség nélkül, akik nem a brit oltási kampány keretében kapták meg a vakcinát. Az enyhítés azonban csak félig érinti a tesztelési kötelezettséget.

 

Az enyhítés továbbá csak azon állampolgárokat érinti, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), valamint az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) által jóváhagyott vakcinákat kapták meg. Az állampolgároknak mindkét dózist szükséges megkapni ahhoz, hogy ne kelljen karanténba vonulniuk a beutazáskor.

 

Az enyhítésnek köszönhetően egyre több lesz a külföldi turista Londonban is

 

Az enyhítés ugyanakkor a tesztelésre csak mérsékelten vonatkozik. Még mindig kötelező az indulás előtt egy koronavírus tesztet elvégezni azon személyeknek, akik a sárga kategóriás országokból érkeztek. Korábban az Angliába érkezést követően is kötelező volt koronavírus tesztet elvégezni a beutazóknak, az újabb döntések értelmében azonban ez már csak egy opció és nem kötelező.

 

A brit kormány mintegy 3 hónapja vezette be a közlekedési lámpát tükröző színkódos rendszert és ezek alapján határozzák meg, hogy milyen feltételekkel lehetséges külföldről beutazni a szigetországba. Zöld, sárga és vörös kategóriákat vezettek be. A legtöbb EU-s tagállam, köztük Magyarország, illetve az Egyesült Államok is a sárga kategóriába tartozik.

 

Az említett beutazási feltételek 2021. augusztus 2-án léptek életbe.

 

Forrás: MTI, Privátbankár
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu