Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Emelkedésre számítanak a német autóipar szakemberei

2021. February 02. 11:07
Emelkedésre számítanak a német autóipar szakemberei

A német ifo gazdaságkutató intézet adatai szerint az ország autóipara növekedésnek indulhat a korlátozások feloldását követően. Az autógyártók meg is kezdték készleteik feltöltését.  

A következő két negyedévre az elemzők emelkedést jósolnak a német autógyártásban. Becsléseik ugyan óvatosak, de optimisták: a korlátozások feloldását követően a kereslet felfutására számítanak.  

 

A járványhelyzet a németországi ipart is megtépázta, az autóiparban is gyengült a kereslet januárig, a gazdaságkutatók szerint azonban nincs ok a félelemre.  

 

Alkatrész hegesztése

 

A fellendülés előszele lehet, hogy az elektromos autók iránti kereslet már világviszonylatban is nőni látszik, illetve az autóipari beszállító vállalatok aktuális üzleti környezetről alkotott véleményét számszerűsítő index mínusz 7,5 pontra emelkedett az év első hónapjában a decemberi mínusz 8,5 pontról - írja az ifo. 

 

2021 első negyedévére stabilitást jósolnak, a későbbi időszakban várják a nagyobb mértékű növekedést, a jelenlegi megrendelésállomány folyamatos növekedéséből következtetve.  

 

M. A. 

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu