Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.05. - vasárnap, Ágota napja van.

Külföld

Előre jelzi a meteoritokat a mesterséges intelligencia

2022. február 01. 19:10
Előre jelzi a meteoritokat a mesterséges intelligencia

Már a világ leghidegebb kontinensén is a mesterséges intelligenciát használják.

A mesterséges intelligencia alapú megoldásokat szinte már az összes kontinensen bátran alkalmazzák a cégek és a tudósok. Most éppen a világ egyik leghidegebb kontinensén, az Antarktiszon kezdték el alkalmazni a technológiát.

 

A kontinensen alkalmazott megoldást a Brüsszeli Egyetem szakemberei fejlesztették ki. A rendszer előre kalkulálja, hogy a meteorit hova csapódik be az Antarktiszon. A szoftver nem csak azt jelzi pontosan, hogy eddig melyik meteorit becsapódási zónába érkeztek a meteoritok, hanem új zónákat is felfedeztek általa.

 

A zord vidéken is bevethető a mesterséges intelligencia

 

A meteoritokból egyébként rengeteg féle előrejelzés készíthető, ami a világegyetemet illeti, ám rendkívül nehéz a bolygónkba csapódó kőzeteket megtalálni. Az értékes és űrből származó kőzeteket ezzel a legújabb megoldással már könnyedén meg lehet találni, ezért megéri a Déli-sarkon kutatni utánuk.

 

A precíz előrejelzésekhez a brüsszeli kutatók programja a műholdas adatokból dolgozik. Az adatok az Antarktisz felszíni hőmérsékletét, a forgási sebességet, a terep dőlésszögét, illetve a rádióhullámok visszaverődését is tartalmazzák, amelyek alapján a gépi tanulási rendszer elemez.

 

Forrás: Index
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu