Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Külföld

Elfogadta a külföldiekről szóló törvény módosítását a szlovén kormány

2017. január 09. 10:51
Elfogadta a külföldiekről szóló törvény módosítását a szlovén kormány

A szlovén kormány elfogadta a külföldiekről szóló törvény módosítását, ami lehetővé teszi, hogy az illegális migránsok belépését már a határon elutasítsák - közölte Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszte. A törvénymódosítást még a parlamentnek is meg kell szavaznia kétharmados többséggel.

"A belügyminisztérium fő feladata, hogy garantálja a biztonságot az országban, ezért fel kell készülni egy esetleges változásra a migráció terén, ami veszélyeztetheti a közrendet és nemzetbiztonságot" - hangsúlyozta a tárcavezető. A módosítás szerint az a külföldi állampolgár, aki nem tesz eleget a feltételeknek, nem léphet be Szlovéniába, a törvény összhangban van az alkotmányban meghatározott kivételekkel és figyelembe veszi, hogy Szlovéniát biztonságos országok veszik körül.

 

Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter

Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter az intézkedést szükségesnek és célszerűnek nevezte

 

Az intézkedést a miniszter szükségesnek és célszerűnek nevezte. A törvényt - amelyet a belügyminisztérium terjesztett be, és már tavaly készült elfogadni a parlament -, azért nem szavazták meg eddig, mert vizsgálták annak alkotmányosságát. A módosításnak egyensúlyt kellett teremtenie a biztonság és az emberi jogok tiszteletben tartása között. Györkös Znidar kiemelte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék annak lehetőségét, hogy az országról romló biztonsági kép alakuljon ki. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu