Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.01. - szerda, Hugó napja van.

Külföld

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Londonban a honvédelmi miniszter

2019. július 19. 15:10
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Londonban a honvédelmi miniszter

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Londonban Benkő Tibor honvédelmi miniszter a brit védelmi miniszterrel, Penny Mordaunttal.

A kétoldalú megbeszélés és a szándéknyilatkozat aláírása után a miniszter elmondta: a cél a magyar-brit kétoldalú kapcsolatrendszer erősítése, szorosabbra vonása. Az elmúlt években elkezdődtek különböző együttműködési gyakorlatok elsősorban a légierők között. Emellett a két ország közös missziókban vesz részt a Magyarország számára elsődleges fontosságú nyugat-balkáni térségben; a koszovói és a bosznia-hercegovinai békefenntartó alakulatokban ott vannak a brit katonák is - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor elmondta: Magyarország azt szeretné, ha ez a szoros együttműködés a brit EU-tagság megszűnésével is folytatódna. Az Egyesült Királyság a Brexittől függetlenül felelősséget érez és felelősséget is vállal Európa biztonságáért - mondta londoni tárgyalásai után a honvédelmi miniszter.

 

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Londonban a honvédelmi miniszter

 

Hozzátette: a megbeszéléseken felvetette, hogy rendkívül gyorsan változnak a biztonsági tényezők, egyre nagyobb kihívások, kockázatok, fenyegetések jelennek meg, köztük a hibrid hadviselés, amely Oroszország és Ukrajna konfliktusában jelentkezett először. Ennek megnyilvánulási formái közé tartoznak a kibertérben megjelenő kihívások. Magyarország a tíz évre szóló honvédelmi és haderő-fejlesztési program keretében szintén megkezdte a felkészülést a kibertérben folyó műveletekre, és ezen a területen is keresi a lehetőséget az együttműködésre. Benkő Tibor arra biztatta Penny Mordaunt brit védelmi minisztert, hogy Nagy-Britannia csatlakozzon ezekhez az intézményekhez. A britek más módszertannal dolgoznak, mint akár az Egyesült Államok, akár Magyarország, de a tapasztalatszerzés és a tapasztalatcsere szempontjából ezen a téren is rendkívül fontos és hasznos lehet az együttműködés Nagy-Britannia számára is - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu