Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Külföld

Egymilliárd euróból fejleszti Európában a Google a felhőszolgáltatásait

2021. September 08. 11:19
Egymilliárd euróból fejleszti Európában a Google a felhőszolgáltatásait

A technológiai óriásvállalat, a Google közel egymilliárd eurós beruházást indít, hogy fejlessze a felhőszolgáltatását, a Google Cloud-ot.

Németországban indítja el egyik legnagyobb beruházását a Google. A tech-óriás 350 milliárd forintból, azaz közel egymilliárd euróból fejleszti tovább a felhőszolgáltatását, az úgynevezett Google Cloud rendszert.

 

A Google Cloud a világ egyik legnépszerűbb felhőszolgáltatása. A cég ezen platformja felhőalapú számítási szolgáltatásokat, eszközöket és megoldásokat nyújt. Nem csak a szerverterületet biztosítja ezáltal a Google, hanem a saját infrastruktúra kiépítését is lehetővé teszik a cégek számára. Jelenleg már több mint 170 felhőszolgáltatási megoldást nyújtanak.

 

Többek között a mesterséges intelligencia fejlesztését, a gépi tanulást, az óriási mennyiségű adatok elemzését és kezelését, a biztonságos szerverek létrehozását, illetve az alkalmazásprogramozó megoldásokat is támogatja a platform.

 

A frankfurti központ közelében épül fel az új felhőszolgáltatási intézmény

 

Az amerikai vállalat Németországban hajtja végre a beruházást, egészen pontosan Hanauban, amely egy Frankfurt melletti város. Hanauban egy vadonatúj adatközpontot hoz létre a vállalat, ezáltal pedig jelentősen bővítik a felhőalapú kapacitásaikat, így még több szolgáltatással rukkolhatnak elő a jövőben.

 

A németországi Hanau azért is kiváló választás a Google részéről, hiszen csupán 20 kilométerre található tőle a világ legnagyobb internetes adatforgalmi központja Frankfurtban. A hanaui adatközpont több mint 10 ezer négyzetméteren fog elterülni és felépítése már 2022-ben befejeződik.

 

A Google a beruházást főleg azért hajtja végre, mert Németországban egyre nagyobb az igény a felhőszolgáltatások iránt, ezáltal azonban az egész világon tovább javulhatnak a Google Cloud szolgáltatások.

 

Forrás: MTI, Google
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu