Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Külföld

Donald Trump és Kim Dzsong Un jól megérti egymást

2019. február 27. 10:07
Donald Trump és Kim Dzsong Un jól megérti egymást

Kim Dzsong Un és Donald Trump csúcstalálkozóját pozitívan értékelte az amerikai elnök. Szavai szerint a tárgyalások folytatódni fognak, az észak-koreai vezetőt pedig éles eszűnek" és "igazi vezetőnek" nevezte.

Donald Trumpot dicsérték azért,  hogy megállapodás nélkül állt fel Hanoiban a tárgyalóasztaltól, miközben bírálták is, amiért pozitív véleményeket fogalmazott meg Kim Dzsong Unról. Donald Trump a Fox televízióban azt mondta: a csúcstalálkozó azért ért véget, mert ő Észak-Korea teljes atomfegyver-mentesítését szorgalmazta, míg Kim Dzsong Un "csak egyes vidékeken" akarta volna ezt végrehajtani. 

 

Donald Trump és Kim Dzsong Un jól megérti egymást

Kim Dzsong Un és Donald Trump csúcstalálkozóját pozitívan értékelte az amerikai elnök

 

"Nem akartam feladni a szankciókat mindaddig, amíg nincs egy valódi programunk és ők nem állnak készen erre" - mondta az elnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy "teljes mértékben megérti" az észak-koreai álláspontot is. A The Wall Street Journal című lap pénteken az amerikai külügyminisztérium egyik, neve elhallgatását kérő tisztségviselőjét idézte, aki szerint Észak-Korea Hanoiban azt kérte, hogy az ENSZ törölje el valamennyi büntető intézkedést, kivéve a fegyvervásárlásra vonatkozó szankciókat. Ezzel lényegében az Egyesült Államok megfinanszírozta volna az észak-koreai fegyverzet fejlesztését.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu