Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Külföld

Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget

2020. szeptember 02. 15:49
Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget

z újraválasztására készülő jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján.

A Fehér Ház Rózsakertjében rendezett ünnepségen az elnök - mint fogalmazott - "hálával telt szívvel és határtalan optimizmussal" fogadta el pártja elnökjelöltségét. "Támogatásuk megtisztel" - mondta beszéde elején, majd dicsérte azt a "különleges fejlődést, amelyet együtt értünk el". Mint mondta: a következő négy évre ugyanezt ígéri. "Az új elnöki ciklusban ismét a történelem legnagyszerűbb gazdaságát építjük újra, gyorsan visszatérünk a teljes foglalkoztatottsághoz, a növekvő jövedelmekhez és a fellendüléshez" - mondta. Beszéde további részében - elemzők által ambiciózusnak minősített - gazdasági terveket vázolt fel. Tíz hónap alatt tízmillió új munkahelyet, további egészségbiztosítási reformokat ígért, valamint azt, hogy elsősorban Kínából "visszatelepítik" Amerikába az egészségügyi gyártókapacitásokat.

 

Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget


Kormányzata eddigi eredményei közül felidézte - a gazdaság teljesítménye mellett - az illegális bevándorlásra vonatkozó politikát, az amerikai-mexikói határon épülő falat, a bíróságokon elért személyi változásokat és a külpolitikában elért sikereket. Utóbbiak között említette a NATO megerősítését, Jeruzsálem Izrael fővárosaként történt elismerését, a nemrégiben Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között aláírt békemegállapodást, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi, valamint az iráni Kászim Szulejmáni likvidálását. A zárónapon egyébként - amelynek témája az "Amerika nagyszerűsége" gondolat volt - a talán legbefolyásosabb republikánus politikusok mondtak beszédet: Mitch McConnelltől, a szenátus republikánus frakcióvezetőjétől Kevin McCarthyn, a képviselőházi republikánus csoport vezetőjén át az Egyesült Államok egyik legtekintélyesebb idegsebészéig, Ben Carsonig, aki a Trump-kormányzat építési és lakásügyi tárcáját irányítja.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu