Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Cél: Magyarország felkerüljön a kuvaiti befektetési térképre

2013. March 22. 17:16
Cél: Magyarország felkerüljön a kuvaiti befektetési térképre
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is részt vett az első Magyar-Kuvaiti KFI Workshopon.
Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy  a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) és a kuvaiti National Technology Enterprises Company (NTEC) a közelmúltban megállapodást írt alá, amely lehetővé teszi, hogy a technológiákban, innovációban élenjáró magyar cégek lehetőséget kapjanak bekapcsolódni a fejlesztési projektekbe.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár


A  magyar kutatás-fejlesztési, innovációs cégek számára komoly kitörési lehetőséget jelent bekapcsolódni az Öböl-menti országokban, köztük Kuvaitban a nemzeti fejlesztési tervek megvalósításába - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter három fontos célt nevezett meg a magyar-kuvaiti együttműködésben: az egyik a kuvaiti 5 éves nemzeti fejlesztési tervbe való bekapcsolódás.Másik cél, hogy Magyarország felkerüljön a kuvaiti befektetési térképre.Harmadik célnak nevezte az államtitkár, hogy a magyar kutatás-fejlesztési kapacitásokat erőteljesen bekapcsolódjanak az arab fejlesztési projektekbe.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár március 20-án találkozott is a Kuvaiti Befektetői Iroda (KIO) elnök-vezérigazgatójával, aki azért látogatott Budapestre, hogy felmérje a magyar gazdasági környezetet és a befektetési lehetőségeket. Áttekintették a kuvaiti befektetésre számot tartó magyar ágazatok - mezőgazdaság, infrastruktúra-fejlesztés, ingatlanpiac - helyzetét.


Fotó: Miniszterelnökség/Pelsőczy Csaba

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu