Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Külföld

Budai Gyula Bécsben tárgyalt az orosz embargóval kapcsolatban

2015. January 30. 15:49
Budai Gyula Bécsben tárgyalt az orosz embargóval kapcsolatban

A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, Budai Gyula Konrad Blaas-szal, az osztrák agrártárca illetékesével, Heidemaria Gürerrel, az osztrák Külügyminisztérium Oroszországért és a FÁK térségért felelős szervezeti vezetőjével és a Walter Koren, az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) külgazdasági vezetőjével folytatott megbeszélést.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, Budai Gyula

A találkozót követően Budai Gyula hangsúlyozta: Ausztriát és Magyarországot hasonlóan érintette az orosz embargó, ezért fontos a közös útkeresése és a folyamatos véleménycsere.

Hangsúlyozta: az embargó utáni állapottal is foglalkozni kell és fel kell készíteni a magyar cégeket, hogy ugrásra készen ott tudjanak lenni az orosz piacon. Példaként említette, hogy Oroszország a hét elején jelezte, hat európai uniós országnak, köztük Magyarországnak engedélyezné elsőként a sertéshús exportját.

Magyarországnak a keleti nyitás stratégiája segített az új piacok felkutatásában - jelentette ki a miniszteri biztos hozzátéve: a magyar kétoldalú gazdasági kapcsolatok így azokkal az országokkal kaptak új lendületet, amelyekkel az elmúlt pár évben már a keleti nyitás stratégiájának megfelelően felvették a kapcsolatot.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu