Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Külföld

Brit nagykövet: a Brexit nem befolyásolja a közös érdekeket

2017. March 30. 15:43
Brit nagykövet: a Brexit nem befolyásolja a közös érdekeket

Iain Lindsay brit nagykövet hangsúlyozta, bíznak abban, hogy képesel lezárni a tárgyalásokat két év alatt, majd szabadkereskedelmi egyezmények útján ezt követően is erős partnerek maradnak az Európai Unióval és Magyarországgal.

A brit politikus kijelentette, hogy a több évtizedes munka, a közös érdek a kilépés miatt nem veszik el, fontos, hogy a tárgyalásokhoz pragmatikusan álljanak hozzá. A megállapodásnak konstruktívnak kell lennie, a tárgyalásokon nem csak a kilépésről, hanem a jövőbeni kapcsolatokról is egyeztetnek. Kitért a külföldi munkavállalókra is, akik nagy mértékben járulnak hozzá Nagy-Britannia teljesítményéhez, köztük a magyarok. "Szeretnénk a lehető leghamarabb garantálni a jogaikat."

 

A kilépési tárgyalások kiemelt témája az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálása

A kilépési tárgyalások kiemelt témája az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálása

 

Az Egyesült Királyság már elindította kilépési eljárást az EU-ból, két év áll a két fél rendelkezésére, hogy megtárgyalja a kilépés részleteit, illetve meghatározza, hogyan alakulnak kereskedelmi kapcsolataik és együttműködésük a jövőben. Theresa May miniszterelnök megkezdte a tárgyalásokat az uniós vezetőkkel, a tárgyalások elsődleges témái között szerepel az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálása, illetve az EU-tagállamokban élő britek jogosultságainak garantálása.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu