Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Külföld

Brexit: éles különbségek az álláspontok között

2017. July 13. 09:23
Brexit: éles különbségek az álláspontok között

Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója kijelentette, hogy éles nézetkülönbségek vannak a felek között az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételeiről, szerinte a briteknek mielőbb világossá kellene tenniük az álláspontjukat a főbb kérdésekben.

A sajtótájékoztatón Barnier kiemelte, hogy június 19-i első tárgyalási nap rendkívül hasznos volt, azonban a munka nehezebb része csak most kezdődik. A jövő hétfőn folytatódó tárgyaláson az EU közös alapokat akar teremteni, ami elengedhetetlen az előrelépés érdekében. "Nem dőlhetünk hátra, hiszen az óra ketyeg" - fogalmazott. Elmondása szerint Londonnak tisztáznia kellene az álláspontját, hogy lehessen tudni, mely területeken van egyetértés, és melyek azok a kérdések, amelyekben nincs.

 

Brexit: éles különbségek vannak az uniós és a brit álláspont között

Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója kijelentette, hogy éles nézetkülönbségek vannak a felek között az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételeiről

 

Kulcsfontosságúnak nevezte London által vitatott brit pénzügyi kötelezettségek rendezését, szerinte az alapvető bizalom forog kockán amiatt, hogy a brit kormány több tagja is arra utaló megjegyzéseket tett, hogy a szigetországnak nincsenek tartozásai az unióval szemben. A kereskedelemről kizárólag akkor kezdődhetnek meg a tárgyalások, ha a megfelelő ütemben haladnak az egyeztetések a kilépéssel kapcsolatos legfőbb kérdések mindegyikéről.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu