Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Külföld

Bővül a külügyi és külgazdasági tárca feladatköre

2018. május 16. 13:50
Bővül a külügyi és külgazdasági tárca feladatköre

A Külgazdasági és Külügyminisztérium feladatköre a nemzetközi energiatárgyalásokkal és a határon átnyúló fejlesztésekkel bővül, emellett az Információs Hivatal is a tárcához kerül.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-jelölt kinevezés előtti meghallgatásán megerősítette, hogy a külügy és a külgazdaság továbbra is egy minisztériumot fog alkotni. A tárca továbbra is ösztönözni kívánja a beruházásokat, hiszen Magyarországnak ma már nem csak a régiós versenytársakkal, hanem több ezer kilométerre levő államokkal kell megküzdenie a befektetőkért. Hangsúlyozta, hogy Magyarország növekedési pályája a külgazdasági folyamatokhoz kötődik és különösen érzékenyen érintik az utóbbi évek világgazdasági folyamatai. Ezek legfontosabb ágazata az autóipar, amely Magyarországon tavaly rekordösszegű, 8038 milliárd forint termelési értéket állított elő - tette hozzá.

 

Bővül a külügyi és külgazdasági tárca feladatköre

A következő ciklusban négy államtitkárral folytatja munkáját Szijjártó Péter

 

A következő ciklusban négy államtitkárral folytatja munkáját Szijjártó Péter. Mikola István és Íjgyártó István távoznak, nagykövetként folytatják munkájukat. Sztáray Péter brüsszeli nagykövet váltja a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkári posztján Mikola Istvánt. A külügyminiszter Menczer Tamás külügyi szóvivőt kérte fel tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkári posztra.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu