Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Belgrádban járt hivatalos látogatáson Martonyi János külügyminiszter

2011. September 16. 15:45
Belgrádban járt hivatalos látogatáson Martonyi János külügyminiszter
Martonyi János külügyminiszter Belgrádban megbeszélést folytatott Bozsidar Djelics európai integrációt felügyelő miniszterelnök-helyettessel. Találkozójukon áttekintették a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit és megerősítették kormányaik elkötelezettségét az együttműködés további fejlesztésére. A felek megvitatták a nyugat-balkáni országok - kiemelten Szerbia - európai integrációs folyamatának helyzetét olvasható a minisztérium honlapján megjelent közleményben.
Martonyi János hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra is kész segíteni Szerbia integrációs erőfeszítéseit és a magyar kormány támogatja, hogy Szerbia még az idén EU-tagjelölti státuszt kapjon. A Nyugat-Balkán biztonságát és stabilitását érintő kérdések közül a tárgyalópartnerek kiemelten foglalkoztak a Belgrád-Pristina párbeszéd alakulásával és a koszovói helyzet aktuális fejleményeivel.

Martonyi János Belgrádban megbeszélést folytatott Bozsidar Djelics európai integrációt felügyelő miniszterelnök-helyettessel.

Martonyi János külügyminiszter Belgrádban megbeszélést folytatott Bozsidar Djelics európai integrációt felügyelő miniszterelnök-helyettessel fotó:MTI
Bozidar Delic szerb miniszterelnök-helyettes a találkozó után megelégedéssel szólt azokról az erőfeszítésekről, amelyeket Budapest tesz Szerbia uniós csatlakozásáért.

A szerb politikus hozzátette: párbeszédet kezdeményeznek a vajdasági magyar kisebbség képviselőivel a restitúciós, azaz visszaszolgáltatási törvény tervezetéről.

 

Martonyi János hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra is kész segíteni Szerbia integrációs erőfeszítéseit és a magyar kormány támogatja, hogy Szerbia még az idén EU-tagjelölti státuszt kapjon.

Martonyi János külügyminiszter

Martonyi János ehhez hozzáfűzte: a szerb és a magyar kormány között vagyon-visszaszármaztatási vita nincs, viszont elvi kérdés, hogy a kollektív bűnösség, a kollektív felelősség semmilyen formáját sem Magyarország, sem pedig az Európai Unió nem tudja elfogadni - olvasható a minisztérium honlapján megjelent közleményben.(T.A)

forrás: Külügyminisztérium

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu