Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

Beindult az okoseszköz-vásárlás Kínában

2021. February 17. 10:26
Beindult az okoseszköz-vásárlás Kínában

Egyik hónapról a másikra jelentős növekedésnek indult a kínai piacon az okostelefonok eladása, 51 százalékkal többen vásároltak januárban ilyen készüléket, mint tavaly decemberben. A távol-keleti országban a technológiai fejlesztések és a koronavírus-járvány alábbhagyása az, ami a kiváltó oka a robbanásszerű eladásoknak.  

A Kínai Infokommunikációs Akadémia (CAICT) nevű, állami kutatóközpont januári adatai alapján Kínában a decemberi eladásokhoz képest 51 százalékkal emelkedett az okostelefonok iránti kereslet. Éves viszonylatban is kiemelkedő számokat tettek közzé: negyvenmillió telefont adtak el országszerte, amely 93 százalékos piacbővülést jelent.  

 

Kínában egyre nagyobb ütemben terjed az 5G hálózat, a csatlakozáshoz alkalmas készülékek a legnépszerűbbek a felmérés alapján. Külföldről főként az Apple okostelefonjait keresik, azon belül az újgenerációs készülékek a közkedveltek. 6,4 millió import telefont vásároltak a kínaiak a CAICT közleménye szerint. A forgalom nagyját ezzel szemben a Kínában gyártott, hazai márkák adják: 33,7 millió darab kelt el 2021 januárjában.  

 

Az Apple népszerű termék Kínában

 

A kínai gazdaság a koronavírus-járványból épp kilábalni látszik, a korábban közzétett adatok szerint minden szektor elindult a kilábalás útján, a termelés pedig kezd visszaállni a régi medrébe. Az okostelefonok üzlete az elmúlt nyolc hónapban haldoklott, jelentős visszaesés volt a piacon, hiszen a járvány befolyásolta a keresletet. A januári ugrásszerű növekedés megváltás a gazdaság ezen szektorának.

 

Az ötödik generációs vezeték nélküli mobilhálózat Kínában igen kiterjedten és alaposan kiépült 2020-ra, az országos lefedettséggel Kína többmilliárd dollárnyi éves bevétellel lehet gazdagabb. A kínai kormány teljes vállszélességgel a kiépítés mögött áll, a támogatásnak köszönhető a gyors telepítés. Már a kiépítés előtt kétszázmillió 5G előfizetőt regisztráltak az országban. Az 5G-vel kompatibilis eszközök vásárlása az év többi hónapjában is kimagasló lesz az előrejelzések szerint.  

 

 

M. A.  

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu